سفارش تبلیغ
صبا ویژن

" نقاشی ساختمان قلی پور " " کاتالوگ بلکا
"

نقاشی رنگ بلکا در ساختمان

نقاشی ساختمان با رنگ بلکا

طبق آخرین آمار در حال حاضر، رنگهایی که در بیشتر کشورهای جهان سوم و در حال توسعه استفاده می شوند، در کشورهای پیشرفته از چرخه استفاده خارج شده اند زیرا در آنها اکسید سرب که سرطان زاییش ثابت شده به کار رفته است و باعث مضرات بسیار زیادی برای کارکنان کارخانجات رنگ سازی می شود و همچنین برای مصرف کنندگانی که در معرض استنشاق مواد فرار می باشند مضر است پس از گذشت حدود 70 سال از تولید رنگ هنوز عیوب فراوانی برای رنگ شیمیایی موجود می باشد. لذا به دلایل دانش ایرانی بدین فکر افتاد که لااقل برای رنگ آمیزی اماکن و ساختمانها شالوده ای از تفکر قدیمی که مبتنی بر استفاده مواد طبیعی بود و همچنین خلاقیت مدرنیسم را به عنوان پوششهای سلولزی به بازار ارائه دهد.

با در نظر گرفتن تاریخ پیدایش بلکا به عنوان پوشش سلولزی این نتیجه گیری می شود که بلکا صنعتی است که با مرور زمان جایگزین رنگهای ساختمانی می شود و در عین حال زیبایی و سلامت بهداشتی و صرفه جویی منابع نفتی را به ارمغان می آورد.

 ویژگیهای خاص بلکا عبارتند از :

* عایق حرارت

* عایق برودتقیمت نقاشی ساختمان

* عایق صوت

* بی نیاز از زیرسازی

* نداشتن بو و مواد فرار هنگام اجرا

* قابلیت شستشو

* خاصیت آنتی استاتیک: به دلیل ساختار فیبری گرد و غبار و مولکولهای سوخته در هوا را جذب نمیکند.

* مقاومت در برابر آتش و شعله ور نشدن

* ترک ها را می پوشاند

* مقاومت در برابر ضربه

* کاهش بازتاب مستقیم نور

* قابلیت ترمیم

 1- عایق حرارت و برودت

خاصیت عایق بودن الیاف سالهاست که پذیرفته شده است و بیشتر خاصیت عایق بودن مجموع الیاف (از نظر حرارت) به این علت است که همواره هوا در داخل فضاهای موجود در داخل آن ساکن می گردد. دیوار پوشیده از بلکا از اتلاف حرارتی ساختمان در فصل زمستان می کاهد. همه ساختمانها از طریق دیوارها و جداره ها مقداری گرما را ازدست می دهند که بلکا کاملا این فضاها را پر می کن. همچنین بلکا با جلوگیری از برخورد مستقیم تابش خورشید سرمایش تابستانی را تامین میکند. هوای گرم بین دیوار بیرونی و هوای ساکن بین الیاف بالا رفته و از میان سوراخ ها ی رو کاری به بیرون جریان می یابد. در نتیجه از میزان بار سرمایشی ساختمان کاسته می شود و هوای تهویه شده مستقیما از طریق دریچه های فرعی به داخل ساختمان وارد می شود. بدین صورت هوای گرم و سرد پس از برخورد با دیوارهای پوشیده شده توسط بلکا به یک سد انتقال حرارتی برخورد می کند این خود مطلبی است که مورد توجه سازمان بهینه سازی مصرف انرژی می باشد.

 2- کاهش محسوس رفلکس صدا

یکی از آلودگیهای محیط زیست که برای انسان نیز بسیار مضر است آلودگی صوتی می باشد.مخصوصاً صداهای مداوم که ناشی از بازگشت امواج صوت پس از برخورد با سطوح به وجود می آیند. این صداها حساسیت گوش را نسبت به انواع صداها تقلیل می دهد اگر مدت ده دقیقه درمحیطی که این صداها موجود باشند حضور داشته باشیم نیازبه استراحتی به مدت بیست دقیقه در محیطی کاملاً آرام داریم تا اثر آن را جبران نماییم .اثرات غیر مستقیم صداهای ناخواسته بر روی انسان عبارت از حساسیت عصبی، تحریک پذیری شدید، گرفتگی عضلانی و خستگی روحی و جسمی و حتی در مواقعی سرگیجه است.

بلکا به عنوان پوششی با تخلخلهای فراوان و غیر همگون که به ضخامت mm4 -2 روی دیوارها اجرا می شود حدود 41 درصد رفلکس صدا را کاهش می دهد و بطوریکه کاملاً محسوس آلودگی صوت را تقلیل می دهد.

 3- عدم نیاز به زیرسازی

عدم نیاز به زیر سازی جدی و اجرا شدن این محصول بر روی کلیه سطوح اعم از گچ و خاک، سیمان سفید و سیاه، رنگ روغن، رنگ پلاستی، کاشی و… باعث سرعت عمل این کار و در ضمن کاهش جدی هزینه می گردد.

بطور مثال روند کلی ساخت در ساختمانهای بیشتر نقاط ایران بدین صورت است که ابتدا بعد از آجر چینی، گچ وخاک ساختمان انجام می شود که این مرحله در بعضی از مناطق مرطوب کشور به جای گچ وخاک، سیمان سفید جایگزین می شود سپس روی گچ و خاک یا سیمان، گچ سفید می زنند و رنگ آمیزی می کنند. با بلکا مرحله سفید کاری کاملا حذف می شود. در مرحله گچ و خاک یا سیمان بلافاصله بلکا که جایگزین رنگ ساختمانی است اجرا می شود بدین ترتیب علاوه بر سرعت اجرای کار، راحتی و همچنین صرفه اقتصادی را به همراه می آورد در مواردی که فضای داخلی به منظور استفاده برای آشپزخانه یا آزمایشگاه از کاشی پوشیده شده باشد و بعد از مدتی مصرف کننده تمایل داشته باشد به عنوان اتاق دیگری از آن استفاده نماید بلکا به راحتی بر روی کاشی اجرا می شود و نیاز به برداشتن کاشی نمی باشد.

 4- دوستدار محیط زیست

همانطور که در بخش آلودگیهای صوتی ذکر شد صوت های ناهنجار یکی از آلاینده های محیط زیست می باشد از زوایای دیگر عدم استفاده از مواد نفتی و مواد فرار در ساختار بلکا که چه در زمان اجرا و چه در موقع تولید، و چه در موقع تولید، پسابی در این زمینه تولید نمی کند که باعث عدم حساسیت مصرف کنندگان و سلامتی محیط زیست می شود. چرا که مسئله آلودگی مواد نفتی به صورت تاثیرات دراز مدت یا کوتاه مدت نمایان می شود. کاهش در انتقال نور که موجب ممانعت عمل فتوسنتز گیاهان می شوند حاصل پسابهای نفتی می باشد. ترکیبات هیدرو کربنی اشباع شده با نقطه جوش بالا و آرو ماتیکها می توانند اثرات فجیعی بر روی انواع گوناگون موجودات داشته باشند. سرنوشت ترکیبات آلی که وارد زنجیره غذایی موجودات شده اند ( ورود در زنجیره غذایی از طریق آبیاری سبزیجات امکان پذیر می باشد ) مطالعه شده است. نتایج نشان می دهند که هیدرو کربن صنعتی زمانی که یکبار به درون بدن یک موجود زنده رفته باشند نیز پایدار می مانند.

یکی دیگر از آلوده کنندگان محیط زیست فلزات سنگین می باشند. فلزات جزو مفید ترین مواد و اولین عناصری هستند که توسط انسان شناخته شدند و مهم ترین نقش را در توسعه تمدن ایفا کرده اند. امروز یک فلز اورانیوم راه حلی برای مبرم ترین مشکل بشر یعنی کمبود انرژی شناخته شده است که بسیار ارزشمند است ولی در کنار آن هر چه در صنایع دیگر امکان استفاده کمتر از این فلزات سنگین که بطور کل cu-v-sn-ni-mg-pb-cn –cd-ba هستند، باشد. آلودگیهای زیست محیطی به حداقل خواهد رسید با این هدف بلکا بدون استفاده از حتی یک فلز سنگین تهیه می شود که از این بابت تامین کننده سلامت مصرف کنندگان می باشد. یکی از موارد مطرح در جوامع مدرن بشری باز یافت محصولات پس از پایان دوره مصرف می باشد که از این جهت نیز بلکا به راحتی به چرخه طبیعت باز می گردد.

 5- خاصیت قابلیت شستشو

این خاصیت مربوط به رزین نهایی است که این نوع رزین شیمیایی مخصوص شرکت می باشد.

نحوه شتستشو: با ابر و شامپوی فرش قابل شستشو می باشد پس از شستشو مدتی صبر کنید تا دوباره بلکا خشک شود.

 6- عدم جذب گرد وغبار

یکی از عوامل جذب گرد وغبار توسط سطوح، ایجاد بار الکتریکی مخالف بین ذرات معلق در هوا و سطح مورد نظر می باشد. در آزمایشات متعدد مشخص شده است که الیاف سلولزی حداقل (در حد صفر) اشکال را از نظر بار الکتریسیته ساکن ایجاد می نمایند. دلیل این پدیده به جذب رطوبت توسط الیاف سلولزی و پنبه ای مربوط می شود. از مدتها قبل فهمیده شده بود که الیاف، رطوبت موجود در هوا را به خود جذب می کنند از این نقطه نظر جذب رطوبت باعث می گردد از تشکیل الکتریسیته ساکن در الیاف جلوگیری به عمل آید. با توجه به ساختار بلکا که تشکیل شده از رزینهای سلولزی و الیاف پنبه ای و پگیمنت معدنی، هیچکدام از اجزا تشکیل این محصول دارای الکتریسیته ساکن نمی شود و در نتیجه ما شاهد رگه های جذب گرد و غبار در سقفها و بالای شوفاژها نمی باشیم.

 7- مقاومت در برابر آتش

طول زمان حفاظت در مقابل آتش یا تحمل آتش برای ساختمان می تواند متفاوت باشد و بستگی به فاصله آنها از مراکز آتش نشانی، وجود تجهیزات اطفاء حریق مستقر در ساختمان و یا وجود مــواد قابل اشتعال در آنها دارد. زمان تحمل آتش برای ساختمانهای مسکـونی و اداری باید ســه ربع تا یک ساعت باشدو این زمانی است که معمولاً برای تخلیه ساختـمان لازم است. ساختمانهای بلند، بیمارستانها، تئاتر و سینما 2 ساعت و اماکن تجاری و صنعتـی حداقل باید سه ساعت تحــمل آتش را داشته باشد و در این زمـان آسیب نبیند. انتخـاب نوع پوشش مقاوم آتش و ضخــامت آن برای ساختمانها بستگی به جنس آنها و همچنین زمانی دارد که برای تحمل آتش، برای آنها در نظر گرفته شده است. در شرایـط ثابت، ضخامت لایة پوشش مقاوم آتش نسبت مستقیم با زمان تحمـل آتش دارد و با افزایش ضخامت، زمان تحمل افزایش می یابد.استاندارد شمارة DIN4102 آلمـان، ناظر به عکس الـعمل مصالح ساختمانی در مقابل آتش است. پوشش دیوار« بلکا » بر اسـاس داده های این استاندارد در رابطه با آتش سوزی، مورد آزمـــایش قرارگرفت و نتیجتاً به عنوان یک مصالح ساختمانی که به سختی قابل اشتعال می باشد، طبقه بندی شده و می توان این پوشش دیواررا به عنوان مصالح ساختمانی که به سختی قابل اشتعال می باشد، به کار برد. ضمناً تأییدیه عدم اشتعال بلکا را از NWTA استرالیا و دانشکده امیر کبیر اخذکرده ایم.

 8- خاصیت ارتجاعی

این خاصیت باعث می شود ترک دیوارها پوشانده شود و همچنین از ایجاد ترک احتمالی در سقف و دیوارها جلوگیری کند. این مورد به خصوص هنگام بازسازی ساختمانهای قدیمی نمود پیدا می کند.

 بلکا از نظر بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته است :

1) از لحاظ سمی برای کشت گیاهانی که بعداً تولید فیبر می نماید آزمایش شده و میزان آن در حد نرمال می باشد.

2) : PH PH بلکا به دلیل حلال آب برابر با 7 می باشد.

3) فاقد فرمالدئید می باشد.

4) میزان فلزات سنگین مانند Pb ـ Hg ـ Zn ـ A ـ Co ـ Cu ـ CI ـ Cd که سرطان زا هستند تقریباً در حد صفر می باشد.

5) بلکا فاقد هر گونه مواد فرار میباشد.

مواد موجود در بلکا و ساختار بلکا :

مخلوطی از پنبه سلولز در رشته های الیاف و رزین سلولزی با انواع متنوعی از افزودنیهای تزئینی و آب بسته و ساختار بلکا به نوع طرح نرم، دانه دار و رشته دار می باشد.

پوشش :

هرکیلو حداقل 3 متر را پوشش می دهد.

 توضیح :

بلکا به دلیل داشتن رطوبت در حین اجرا، می بایست کلیه سطوحی که در مقابل آب از خود رفلکس نشان میدهند را قبلاً توسط رنگ روغنی براق و تترونیوم رزین پوشش داد و میزان مصرف وغلظت رنگ روغن و یا تترونیوم رزین، بستگی به فرسودگی و قطر فلز یا سطح زیرکار دارد.

 نحوه اجرا :

برای این که بلکا خواص و مزایای خود رادر حد ماکزیمم داشته باشد لازم است ضخامت مناسب را داشته باشیم برای این منظور باید در هر متر مربع 280گرم بلکا ( خشک ) به ضخامت 1/5mm ـ 0/5mm اجرا شود.

بلکا روی سطوح رنگ روغنی ـ رنگ پلاستیک ـ سیمان سیاه ـ سیمان سفید ـ گچ و خاک و … اجرا میشود.

برای کارکردن سطوحی که ازرنگ پلاستیک استفاده شده بایدقبل از شروع کار روی سطح را با محلول روغن الیف و (حلال: تینر یا نفت) بپوشانیم و پس از خشک شدن کامل شروع به اجرای بلکا نماییم. اگر در محلی دود سیگار ( نیکوتین ) و یا دوده زیاد باشد برای بالا بردن چسبندگی بهتر است آن قسمت از سطح قبل از اجرا شستشو شو.

زمان خشک شدن :

بسته به نوع کار و رطوبت محیط متفاوت میباشد برای زیر کار گچ و خاک 24ساعت خشک می شود. و برای بقیه بین24 تا72 ساعت زمان طول میکشد تا خشک شود.

جهت ترمیم بلکا :

می بایست محل صدمه دیده را از هر طرف، حداقل به میزان 10 سانتی متر توسط آبپاش خیس نمود و پس از 10 دقیقه از همان مواد و رنگ بلکا بر محل صدمه دیده اجرا گردد.

نحوه اجرای بلکا بر روی سطوح مختلف

 1- سطوح گچی

گچ نرمه یا گچ سفید

این نوع سطح کار جزء بهترین دسته سطوح جهت اجراء بلکا میباشد و نیاز به هیچ گونه زیر ساخت و یا زیر سازی ندارد و مستقیماً بلکا بر روی آن انجام میشود.

 سطح گچ و خاک

معمولاً در این سطوح نبشهــای دیوار به دلیل عدم نظــارت و یا عدم نیاز شمشــه گیری نمی شوند و دور پنجره ها و دربها خالی می ماند که در این صــورت می بایست نبشـهـا شمشمه گیری شود بعـد از انجام این کار مانند بند 1 ماده الف، بلکا قابل اجراء میباشد.

 2- سطوح سیمانی

الف)سطح سیمان زبر

معمولاً سطوح سیمان زبر از ناصافی و تخلخل بالا بر خوردار است و نبشها شمشه گیری درستی نگردیده ودر این صورت بعد از ترمیم نبشها می بایست جهت کیفیت بهتر، بلکا دو بار به صورت آستر و رویــه اجراء شود که طبعاً هزینـه اجراء بلکـا فزایش می یابد و از لحاظ چسبندگی هیچ گونه مشکلی نخواهد داشت.

ب)سطح سیمان نرم

سطوح سیمان نرم که طبق استاندارد های معمول منطقه ای اجراء شده است، هیچ گونه مشکلی جهت اجراء بلکا ندارد و بستر بسیار مناسبی جهت اجرا، این محصول می باشد.

ج)سطح سیمان تگری

این سطوح در صورتی که از سطح یکسانی بر خوردار باشد، بلکا به راحتی بر روی آن اجراء می شود .

 3- کنیتکس

کنیتکس روغنی

در صورتی که این سطوح دارای طبله و پوسیدگی نباشد به راحتی بلکا بر روی آن اجرا، میشود.

 کنیتکس آبی ( پلاستیک )

این سطــوح معمولاً به دلـیل عدم قدرت چسبندگی به سطوح زیرین و حلالیــت در آب می بایست کلیه سطح به مواد تترونیـوم رزین آغشته شود، به اندازه ای که دیگر آب داخل آن نفوذ نکند و سپس بلکا بر روی آن اجرا، شود.

 رولکس

مانند کنیتکس آبی رفتار شود.

 4- رنگها

رنگ روغن

سطوح رنگ روغن بستر مناسبی جهت اجرا، بلکا می باشد و می بایست به دلیل لغزنده بودن سطوح رنگ روغن، خمیر بلکا کمی سفت تر از حد معمول تهیه شود.

 رنگ روغن کهنه و خراب

معمولاً این سطوح به دلیل پوسیدگی در اثر مرور زمان و یا عدم کیفیت رنگ و اجراء از سطح نا برابری برخوردار است که جهت جلوگیری از تناقض رفتار بلکا در این سطوح کلیه سطح را میبایست توسط تترونیوم رزین آغشته کرد و یک برابری کلـی در روی سطح ایجاد نمود و پس از خشک شدن کامل، بلکا را بر روی آن اجرا گردد .

رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک به دلیل عدم مقـاومت در برابر آب ، میبایست کاملاً توسط تتـرونیوم رزین و تینر آغشته شود و پس از خشک شدن، بلکا بر روی آن اجراء گردد.

 5- چــوب

چـــوب

برای این سطوح، قبل از اجراء باید سطح چوب به تترونیوم رزین آغشته شود در این صورت کیفیت مطلوبتری بدست می آید.پتینه کاری روی دیوار

نئوپان

سطح نئوپان، می بایست حداقل دوبار توسط تترونیوم رزین آغشته شود و در غیر اینصورت می بایست حتماً از رنگ روغن خوب استفاده شود.

 6- شیشه

سطح شیشه محدودیتی جهت اجراء ندارد، اما در صورت آلوده بودن به دوده می بایسـت توسط ابر یا دستمال تمیز گردد و خمیر بلکا از حد معمول کمی سفت تر تهیه شود.

 7- آهن

آهن سیاه

آهن سیاه به دلیل سـرعت بالای زنگ زدگی مـی بایست حتماً توسط رنگ روغن خـوب آغشته می شود.

 آهن گالوانیزه و یا آلومینیوم

این سطوح در صورت چرب نبودن محدودیتی جهت اجـراء بلکا ندارد و خمیرمی بایست کمی سفت تر از حد معمول تهیه شود.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط بابک قلی پور 93/11/23:: 3:33 عصر     |     () نظر

درباره
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها
نقاشی ساختمان

پیغام ورود و خروج

کد کج شدن تصویر

جلوگیری از کپی کردن مطالب